Mobiele, opvouwbare installatie

De MSS40 is een mobiel zonne-energiestation met een piekvermogen van 15 kW per uur. Dat is voldoende voor het voeden van een elektrische beregeningspomp van 10kW. Ook als de zon even achter de wolken verdwijnt, blijft MSS40 leveren. Lithium-accu’s met een vermogen van 20 kW zorgen voor continuïteit.

MSS staat voor Mobile Sunpower Station. 40 is het aantal panelen. De zonnepanelen vormen een scharnierend dek, dat hydraulisch wordt bediend. Voor gebruik vouw je het scherm uit met één druk op de knop.

De hydraulisch aangedreven constructie klapt zichzelf open en draait zich naar het
licht. Gedurende de dag volgt het dek automatisch de zon, voor het maximale rendement.

Volledig uitgeklapt is de installatie circa 12 meter breed en 7 meter hoog. Het geheel is gemonteerd op een robuuste dubbel-assige aanhanger. In de transportstand is de constructie ingeklapt. Je hebt dan een ‘vouwwagen’ van 3 meter hoog en ruim 2,5 meter breed. Het gewicht is ongeveer 4,5 ton. De dissel met trekoog past op de standaard aanhangerkoppeling van elke tractor.

Agriper_ontwerp_website-018
70 m3 per uur beregenen
In de praktijk is gebleken* dat de MSS40 ruim voldoende stroom levert voor een professionele agrarische beregeningspomp van 10kW. Daarmee kun je circa 70m3 per uur verpompen naar een haspel met sproeiboom of 35 m3 naar een haspel met waterkanon.
* Praktijktests in 2020 met een werkend prototype op verschillende bedrijven.
Flexibel toepasbaar:
andere toepassingen

Als je niet beregent, is de zonne-generator flexibel inzetbaar voor andere toepassingen. De unit levert krachtstroom (1x 16 A, 1x 32 A 380 V) en netstroom (4x 220 V). Hij kan bijvoorbeeld een elektrische auto opladen. Ook kun je de opgewekte elektriciteit terugleveren aan het net. Dat doe je door eenvoudigweg de stekker van de installatie in een willekeurig stopcontact te steken. Standaard is de MSS40 uitgerust met aansluitingen voor verschillende stekkers, inclusief autostekker type2.

De ontwikkeling van de MSS40 is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit de Subsidieregeling Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB).

Agriper_ontwerp_website-056