Over ons

Het verhaal van AgriPER en de Mobile SolarHub Standard begint in 2019, als een brainstorm van drie bevriende ondernemers. Hans Reijnen, teler van snijheesters, constateert dat hij door het veranderde klimaat steeds meer beregent en kapitalen uitgeeft aan diesel. Sander Penners, architect van beroep, oppert hiervoor zonne-energie te gebruiken.

Dat lijkt onmogelijk want voor een professionele pomp zijn 40 zonnepanelen nodig, maar de ondernemers zien een uitdaging. De derde in het gezelschap, werktuigbouwkundige Erwann van Eyk, schetst op de achterkant van een bierviltje een vouwconstructie op een aanhanger. Het idee voor de Mobile SolarHub Standard is geboren.
In de 12 maanden die volgen, werken de mannen hun eerste schets uit tot een goed werkend prototype.

De opvouwbare mobiele zonnegenerator wordt uitgebreid getest op het snijheesterbedrijf van Hans in Horssen, in het land van Maas en Waal.
De energieproductie en de bedrijfszekerheid blijken goed. De uitgeklapte zonnepanelen in het veld in combinatie met de stille elektrische pomp vallen op. De teler krijgt positieve reacties uit de omgeving.
De drie ondernemers besluiten hun vinding in productie te brengen. Onder de bedrijfsnaam AgriPER willen ze agrarische ondernemers voorzien van flexibele zonne-energie in het veld.

De ontwikkeling van de Mobile SolarHub XL is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit de Subsidieregeling Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB).

Agriper_ontwerp_website-056