Voordelen:
Waarom zonnestroom in het veld?

Veel agrariërs voelen de gevolgen van de droge en warme zomers in de afgelopen jaren. Beregenen maakt een groot verschil voor de opbrengst en de kwaliteit.

Irrigatie vraagt helaas veel energie. Vervangen van fossiele brandstof door zonne-energie scheelt brandstofkosten en draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering.

Géén brandstofkosten meer

Met een dieselaggregaat of een trekkerpomp verbruik je voor duizenden euro’s aan diesel per jaar. Stel, gedurende het seizoen beregen je 10 keer en per ronde breng je 40 mm water aan op een hectare. Dat kost 70 liter diesel per keer. Per jaar is dat 700 liter of €900 per hectare! Deze kosten bespaar je met de Mobile SolarHub XL

Besparing diesel per jaar

rekenvoorbeeld (indicatief)

Verduurzamingsnormen

Bovendien is het gebruik van fossiele brandstof niet duurzaam. Bij de verbranding van een liter diesel komt 2.606 gram CO2 vrij. In het rekenvoorbeeld hierboven is de emissie dus 1.172 kg CO2 per ha. Bovendien stoot een dieselmotor nog meer rookgassen uit en produceert (veel) geluid.
Omwonenden of de natuur in je omgeving zullen blij zijn als je overstapt op een zonne-aggregaat. Elektriciteit van de zon past in de ontwikkeling naar een volledig klimaat-neutrale bedrijfsvoering. De Mobile SolarHub XL helpt je te voldoen aan normen van verduurzamingsprogramma’s.

De ontwikkeling van de Mobile SolarHub XL is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit de Subsidieregeling Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB).

Agriper_ontwerp_website-056