Stroomgenerator

Op zoek naar een stroomgenerator? De MSS40 is het eerste mobiele opvouwbare zonneaggregaat ter wereld. Deze levert voldoende stroom voor bijvoorbeeld een professionele pomp. Stil, schoon en gemakkelijk.

– Géen brandstofkosten
– Géen uitstoot van CO2 en rookgassen
– Stil en gemakkelijk

De MSS40 van AgriPER is een mobiel zonne-energiestation met een piekvermogen van 15 kW per uur. Ook als de zon even achter de wolken verdwijnt, blijft MSS40 leveren. Lithium-accu’s met een vermogen van 20 kW zorgen voor continuïteit.

MSS staat voor Mobile Sunpower Station. 40 is het aantal panelen. De zonnepanelen vormen een scharnierend dek, dat hydraulisch wordt bediend. Voor gebruik vouw je het scherm uit met één druk op de knop.

De hydraulisch aangedreven constructie klapt zichzelf open en draait zich naar het licht. Gedurende de dag volgt het dek automatisch de zon, voor het maximale rendement.

Stroomgenerator:
flexibel toepasbaar en andere toepassingen

De zonne-generator is flexibel inzetbaar voor andere toepassingen. De unit levert krachtstroom (1x 16 A, 1x 32 A 380 V) en netstroom (4x 220 V). Hij kan bijvoorbeeld een elektrische auto opladen. Ook kun je de opgewekte elektriciteit terugleveren aan het net. Dat doe je door eenvoudigweg de stekker van de installatie in een willekeurig stopcontact te steken. Standaard is de MSS40 uitgerust met aansluitingen voor verschillende stekkers, inclusief autostekker type2.

Afmetingen stroomgenerator
Volledig uitgeklapt is de installatie circa 12 meter breed en 7 meter hoog. Het geheel is gemonteerd op een robuuste dubbel-assige aanhanger. In de transportstand is de constructie ingeklapt. Je hebt dan een ‘vouwwagen’ van 3 meter hoog en ruim 2,5 meter breed. Het gewicht is ongeveer 4,5 ton. De dissel met trekoog past op de standaard aanhangerkoppeling van elke tractor.

Aantrekkelijke investering: Vamil- en MIA-subsidie

De MSS40 is aantrekkelijk voor elke ondernemer. In de agrarische sector zorgt de combinatie met een elektrische pomp voor veel lagere energiekosten en een sterke reductie van CO2- emissie. De milieuvriendelijke sunpowertechnologie komt in aanmerking voor regeling Willekeurige afschrijving milieu-investeringen Vamil én Milieu-investeringsaftrek (MIA). Dat maakt de investering nog aantrekkelijker. AgriPER helpt je bij de aanvraag van de subsidies. Tevens voldoe je met MSS40 aan de normen van verduurzamingsprogramma’s.

Beregenen met zonne-stroom

Door te beregenen op zonne-stroom help je je gewassen op een klimaat-neutrale manier door de droogte heen. 

70 m3 per uur beregenen

In de praktijk is gebleken* dat de MSS40 ruim voldoende stroom levert voor een professionele agrarische beregeningspomp van 10kW. Daarmee kun je circa 70m3 per uur verpompen naar een haspel met sproeiboom of 35 m3 naar een haspel met waterkanon.

* Praktijktests in 2020 met een werkend prototype op verschillende bedrijven.

Stroomgenerator

Géén brandstofkosten meer

Met een dieselaggregaat of een trekkerpomp verbruik je voor duizenden euro’s aan diesel per jaar. Stel, gedurende het seizoen beregen je 10 keer en per ronde breng je 40 mm water aan op een hectare. Dat kost 45 liter diesel per keer. Per jaar is dat 450 liter of €600 per hectare! Deze kosten bespaar je met de MSS40.

Interesse?

Heb je interesse in de MSS40, wil je een offerte aanvragen of  wil je meer weten over de mogelijkheden op jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op.
Bel 06 516 756 83, mail naar info@agriper.nl of vul het contactformulier in, zodat wij contact kunnen opnemen.

De ontwikkeling van de MSS40 is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit de Subsidieregeling Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB).

Agriper_ontwerp_website-056